Golf energie

Golf energie de oplossing voor ons energie probleem?

Golf energieGolf energie is net als zonnen- en wind- energie een goede duurzame manier om elektriciteit op te weken. Maar zijn er op dit moment al de juiste mogelijkheden om hier gebruik van te maken. Met meer dan 332 miljoen kubieke meter of water op de aarde zou je toch denken dat je er meer uit zou moeten kunnen halen dan dat er op dit moment gebeurd.

Volgens sommige ingenieurs zouden we als we voor de kust van Amerika golf generatoren weg zouden leggen genoeg energie kunnen opwekken om 1/3 van de stroom behoeften van Amerika op te kunnen wekken.

Het bedrijf Oscilla heeft een nieuwe innovatieve manier gevonden om de golf energie om te zetten in elektriciteit. Wat er voor kan zorgen dat we voortaan geen grote wind parken meer op zee moeten bouwen (zoals er op dit moment een grote inschrijving loopt.) Maar dat er een soort van vlotte op zee komen te liggen die voor onze elektriciteit gaan zorgen. Bloomberg had er van de week een interessant filmpje over wat je zeker een keer moet zien.